Skip Navigation or Skip to Content

Collectief winkelverbod in winkelcentrum Hoog Catharijne

14 februari 2024
1 min leestijd

PVO Midden-Nederland kondigt met trots aan dat het een nieuw initiatief ondersteunt om de veiligheid in het winkelcentrum Hoog Catharijne te verhogen. Dit initiatief, een collectief winkelverbod, is bedoeld om overlast en winkeldiefstal tegen te gaan, en de algehele veiligheid voor bezoekers en ondernemers te verbeteren.

Details van het Collectieve Winkelverbod

Het systeem, dat onlangs van start is gegaan, maakt het mogelijk voor deelnemende winkels om personen die agressief of gewelddadig gedrag vertonen, huisregels overtreden, of betrapt worden op winkeldiefstal, collectief te weren uit het winkelcentrum. Burgemeester Sharon Dijksma was aanwezig bij de aftrap van dit belangrijke initiatief.

Samenwerking voor veiligheid

Dit collectieve winkelverbod is een resultaat van de samenwerking tussen ondernemers en veiligheidspartners, waaronder de Politie Eenheid Midden-Nederland en de Gemeente Utrecht. PVO Midden-Nederland speelt een ondersteunende rol in dit project en benadrukt het belang van dergelijke samenwerkingsverbanden voor het creëren van een veiligere omgeving voor zowel ondernemers als klanten.

Brede media-aandacht en maatschappelijke impact

De aandacht voor dit initiatief is overweldigend geweest, met berichtgeving in verschillende media, waaronder een artikel van RTV Utrecht en de NOS. Dit benadrukt het maatschappelijke belang van het project en de positieve impact die het kan hebben op de lokale gemeenschap.

Contact

PVO Midden-Nederland blijft zich inzetten voor veilig ondernemen en is verheugd deel uit te maken van dit belangrijke initiatief. Samenwerking en gemeenschappelijke inspanningen zijn cruciaal in de strijd tegen winkeldiefstal en agressie in winkelcentra. Neem contact met ons op voor vragen.

Contact