Skip Navigation or Skip to Content

Eerste vijftien bedrijven in Veenendaal halen het Cybercertificaat

2 juni 2023
2 min leestijd

Bijeenkomst Cybersecurity vanuit een Collectief

In een belangrijke mijlpaal voor het cybersecurityproject genaamd "De Cybermonitor" van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV), ontvingen vijftien bedrijven op donderdag persoonlijk hun Cybercertificaat van burgemeester Gert-Jan Kats uit Veenendaal. Naast de betreffende bedrijven en het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland waren er ook vertegenwoordigers vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, gemeente Wijk bij Duurstede, Barneveld en Veenendaal aanwezig. Het Cybercertificaat markeert de inzet van de bedrijven op het gebied van cybersecurity gedurende de afgelopen maanden.

“De Cybermonitor geeft organisaties inzicht in basis risico’s op mensen en techniek”

— Han Veldwijk van Lupasafe

Het Cybercertificaat werd uitgereikt aan de organisaties als erkenning voor hun betrokkenheid bij de Cybermonitor, een innovatief project van de BOV, Lupasafe en de Gemeente Veenendaal. De deelname aan de Cybermonitor is kosteloos voor BOV-leden. Door deel te nemen aan dit initiatief krijgen organisaties en hun IT-leveranciers voortdurend inzicht in cybersecurityrisico’s op het gebied van mens, proces en technologie, en kunnen ze hun voortgang monitoren. De Cybermonitor biedt een basisoplossing om ondernemers meetbaar veiliger te maken. Organisaties die gedurende een periode van zes maanden aan de norm voldoen, ontvangen het Cybercertificaat.

De Cybermonitor biedt gedetailleerd inzicht in cybersecurityrisico’s op de werkplekken van de deelnemende bedrijven, waardoor ze effectief kunnen worden beheerd. Dit omvat het identificeren van kwetsbare of ongewenste software, evenals apparaten en smartphones die buiten het IT-beheer vallen, zoals thuiscomputers. Daarnaast worden ook de kennis van medewerkers en de veiligheid van websites gemeten. Het dashboard van de Cybermonitor stelt het management en IT-partners in staat om beveiligingsoplossingen te bieden en potentiële kwetsbaarheden te identificeren en aan te pakken.

Tijdens de bijeenkomst in Veenendaal kregen de aanwezigen de gelegenheid om te netwerken met verschillende partijen en gezamenlijk de successen van de monitor te vieren. Veenendaal neemt hierin een voortrekkersrol met deze baanbrekende oplossing. Als PVO-Midden Nederland en PVO-Nederland zijn we actief op zoek naar mogelijkheden om een vergelijkbaar initiatief te ontwikkelen in andere gemeenten, zodat nog meer ondernemers kunnen profiteren van de voordelen van deze innovatie.