Skip Navigation or Skip to Content

Hilversumse ondernemers leren omgaan met agressie en diefstal

3 april 2024
1 min leestijd

Een groep ondernemers en winkelpersoneel uit Hilversum hebben vorige week deelgenomen aan een weerbaarheidstraining. Deze training, gegeven door Koen Kreulen van ReTake Training en Advies, vond plaats bij boekhandel Libris Voorhoeve in het centrum van Hilversum. De sessie was gericht op het omgaan met agressie en diefstal in hun winkels.

Reageren op bedreigende situaties

De training liet zien hoe je als winkelier professioneel kunt reageren op bedreigende situaties zonder dat de situatie escaleert. De deelnemers leerden slimme technieken om rustig en doeltreffend te handelen als ze geconfronteerd worden met agressief gedrag.

Danny Knaap, Wijkboa van Hilversum centrum, benadrukte ook het belang van aangifte doen na dergelijke incidenten. Hij deelde positieve resultaten van deze aanpak en onderstreepte de verbeteringen in de samenwerking tussen ondernemers, de gemeente, politie en andere lokale autoriteiten.

Hé klootzak, wat kijk je nou? Ik sla je in elkaar mafkees!

— Agressor

Complimenten

Een ondernemer gaf zelfs een compliment over de huidige aanpak en de inzet van centrummanager Deborah Den Dulk, die samen met PVO Midden-Nederland werkt aan nieuwe initiatieven om criminaliteit tegen te gaan. Deze initiatieven zijn bedoeld om ondernemers weerbaarder te maken tegen agressie en diefstal.

Hilversum

Eén van de vele stappen

Deze training is slechts een van de vele stappen die worden gezet in de samenwerking tussen ondernemers, de gemeente, politie en boa’s om Hilversum een veiligere plaats te maken voor zowel winkeliers als klanten.

Dit initiatief bevestigt de positieve impact van samenwerking en de waarde van preventieve trainingen in het creëren van een veilige winkelomgeving. Wil jij ook iets dergelijks organiseren of heb jij vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop.

Contact