Skip Navigation or Skip to Content

‘Knock and talk’ Burgemeester Reigerstraat Utrecht

29 april 2024
1 min leestijd

Samen met twee collega's van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid, die verantwoordelijk zijn voor het gebied Utrecht Oost en Noordoost, maakten wij een rondgang langs de ondernemers en winkeliers van de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht.

Veiligheidsklimaat ondernemers

Deze zogenaamde ‘Knock & Talk’ bezoeken zijn gericht om van de ondernemers te horen hoe zij het huidige ondernemersklimaat ervaren. Hoe veilig voelen zij zich en weten zij hoe en waar zij zaken moeten melden? Positief is dat men de wijkagent goed kent en deze, indien nodig, ook weet te bereiken. Ook is er een Whatsapp-groep. Daar zitten nu alleen ondernemers in die zijn aangesloten bij de lokale ondernemersvereniging Maliekwartier.

Goodiebag

Tijdens de waardevolle gesprekken hebben wij ondernemers een goodiebag met verschillende flyers gegeven om hen nog meer alert, bewust en weerbaar te maken tegen verschillende criminaliteitsvormen. Denk aan diefstal, agressie, geweld en intimidatie waar winkelgebieden geregeld mee te maken hebben. Dit doen wij om te zorgen dat het ondernemersklimaat toekomstbestendig te maken, maar vooral ook te behouden in dit historische stukje van Utrecht.

Contact

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden van onze inzet als PVO Midden-Nederland of ook een Knock & Talk in jouw winkelgebied? Kijk dan verder op deze website of stuur een mail naar michel.van.kesteren@pvo-mn.nl. Onze adviseur Michel komt graag bij je langs.