Skip Navigation or Skip to Content

Terugblik op evenement in De Tweede Steeg

18 januari 2024
1 min leestijd

De afgelopen weken heeft onze collega Moreno samen met professionals van de Politie Nederland een bezoek gebracht aan De Tweede Steeg in Amersfoort. Dit chauffeurscafé, dat algemeen bekend staat als de trucker hotspot in de provincie Utrecht, was het toneel voor waardevolle gesprekken met vrachtwagenchauffeurs over criminaliteit in de transportbranche.

Gesprekken met vrachtwagenchauffeurs over criminaliteit

Tijdens het bezoek bij De Tweede Steeg werden belangrijke kwesties aangekaart, zoals de ervaringen van vrachtwagenchauffeurs met criminaliteit, de factoren die hen kwetsbaar maken voor criminele activiteiten, de diverse vormen van criminaliteit die zich in de sector manifesteren, en de signalen die kunnen wijzen op criminele inmenging. Daarnaast werd besproken wat chauffeurs kunnen doen als ze slachtoffer worden van een criminele organisatie en geen uitweg meer zien.

De Tweede steeg

Inzet voor weerbaarheid en handelsperspectief

PVO Midden-Nederland is toegewijd aan het versterken van de weerbaarheid van ondernemers tegen diverse vormen van criminaliteit en het bieden van handelsperspectieven. Het is van cruciaal belang om te voorkomen dat chauffeurs verstrikt raken in criminele activiteiten. Zoals benadrukt wordt, is het extreem complex om eenmaal betrokken te raken bij een criminele organisatie en eruit te stappen.

Meldkaart

Een waarschuwing tegen criminele organisaties

De aanwezigheid van criminaliteit in de transportsector is een zorgelijk probleem, en initiatieven zoals deze tonen de toewijding van organisaties zoals PVO Midden-Nederland en de Nederlandse politie om de sector te beschermen en vrachtwagenchauffeurs bewust te maken van de risico’s en preventiemogelijkheden te bieden.

Neem contact op

Indien je meer informatie wilt of verder wilt praten over dit onderwerp, nodigen wij je uit om contact op te nemen. Wij staan klaar om de mogelijkheden te bespreken en samen te werken aan een veiligere transportbranche.

Contact