Skip Navigation or Skip to Content

Training omgaan met agressie en geweld: horecaondernemers uit Woerden, Oudewater en Montfoort

13 juni 2024
1 min leestijd

Samen met Stan van Spanjen, Jory de Gier en Jan Inge Zoutman organiseerde PVO Midden-Nederland een bijeenkomst voor de horecaondernemers in de Gemeente Woerden, Oudewater en Montfoort. Het doel was om de ondernemers tips en tricks mee te geven om agressie op tijd te signaleren en de-escaleren. In totaal waren er 16 ondernemers en personeelsleden aanwezig.

'Hé schatje, schiet je een beetje op?'

“Hé schatje, schiet je een beetje op?” Helaas komen dit soort uitspraken vaak voor in de horeca. Soms met een vriendelijke glimlach, andere keren met een strenge ondertoon. Maar wanneer wordt iets agressief? Wanneer overschrijdt iemand je grenzen? En weet je dan hoe je moet reageren?

Realistische scenario's

Koen Kreulen van ReTake Training en Advies bracht samen met Ardine Sollie realistische scenario’s tot leven. De deelnemers ervoeren hoe het is om je in een spannende situatie te bevinden. Daarbij leerden ze wat je kan doen om jezelf te kalmeren en professioneel te handelen.

"Er wordt vaak tegen mij geschreeuwd of gezegd dat ik moet opschieten"

— Ondernemer

Positieve reacties

De reacties achteraf waren zeer positief, hoewel veel scenario’s voor de deelnemers helaas herkenbaar waren. Een deelnemer zei: “Er wordt vaak tegen mij geschreeuwd of gezegd dat ik moet opschieten. Meestal wuif ik dat weg, maar vandaag heb ik geleerd hoe ik mijn grenzen kan aangeven en toch professioneel en klantvriendelijk kan blijven.”

Contact

Heb jij ook interesse in een training ‘omgaan met agressie en geweld’ of ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. We denken graag met je mee!

Contact