Skip Navigation or Skip to Content

Veiligheid boven alles: trainingen bij CTU bv dragen bij aan grotere bewustwording

18 september 2023
2 min leestijd

Veiligheid boven alles: Weerbaarheidstrainingen bij CTU bv dragen bij aan grotere bewustwording

In de schaduw van het Amsterdam-Rijnkanaal ligt een ogenschijnlijk anoniem deel van een industrieterrein, waar criminelen in stilte hun illegale activiteiten lijken uit te voeren. Maar schijn bedriegt. Hier, aan het einde van een doodlopende weg, bevindt zich inland containerterminal CTU bv, en hier is geen ruimte voor (drugs)criminaliteit.

We spraken met Örjan Angenent, de terminalmanager van CTU bv, verantwoordelijk voor de algehele veiligheid van de terminal. Hoewel de terminal op het eerste gezicht een rustige uitstraling heeft, getuigen de hoge hekken en talloze camera’s van de serieuze aanpak van veiligheid. Angenent benadrukt het belang van “better safe than sorry” en de effectiviteit van de beveiligingsmaatregelen, waardoor ongeoorloofde toegang vrijwel onmogelijk is.

Weerbaarheidstrainingen dragen bij aan grotere bewustwording

De verplaatsing van criminaliteit naar binnenlandse terminals zoals die van CTU bv is een groeiend probleem. Angenent legt uit dat criminelen het risico vermijden om betrapt te worden in internationale zeehavens, waar strenge controles plaatsvinden, en in plaats daarvan proberen hun illegale goederen via terminals in het binnenland te smokkelen.

CTU bv heeft de samenwerking met de douane en de politie geïntensiveerd om deze criminele activiteiten te bestrijden. Het resultaat van deze samenwerking is onder andere een grotere bewustwording en alertheid onder het personeel. Er worden weerbaarheidstrainingen gegeven om signalen van verdachte situaties te herkennen, en deze trainingen zijn niet alleen voor kantoorpersoneel, maar ook voor chauffeurs.

Het doel is om rode vlaggen te herkennen, afwijkingen van het normale proces op te merken en verdachte situaties te melden. Dit heeft al geleid tot het onthullen van potentieel gevaarlijke situaties, zoals een nepmedewerker die probeerde toegang te krijgen tot het terrein.

Hoewel de veiligheidsmaatregelen indrukwekkend zijn, benadrukt Angenent dat preventie de sleutel is. Als criminelen weten dat CTU bv een slechte keuze is vanwege de strenge beveiliging en de alertheid van het personeel, is de motivatie om de terminal te gebruiken waarschijnlijk veel lager.

De inspanningen van CTU bv om bij te dragen aan een schonere branche zijn duidelijk zichtbaar, en het bedrijf heeft bewezen een goede werkgever te zijn met aandacht voor veiligheid. Deze aanpak draagt niet alleen bij aan de eigen veiligheid van het bedrijf, maar ook aan de bredere strijd tegen criminaliteit in de logistieke sector.

Ben je geïnteresseerd in op maat gemaakte weerbaarheidstrainingen voor jouw bedrijf? CTU bv heeft laten zien hoe deze trainingen kunnen bijdragen aan een veiligere werkomgeving en een schonere branche. Neem contact op met PVO Midden-Nederland voor meer informatie en advies over hoe weerbaarheidstrainingen jouw bedrijf kunnen helpen om beter voorbereid te zijn op mogelijke bedreigingen. Veiligheid staat voorop, en samen kunnen we bijdragen aan een veiligere toekomst voor de logistieke sector.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op met het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland.

Neem nu contact op
"Als criminelen weten dat CTU bv een slechte keuze is vanwege de strenge beveiliging en de alertheid van het personeel, is de motivatie om de terminal te gebruiken waarschijnlijk veel lager."

— Örjan Angenent